Mali: O Budžetu grada 30. decembra

Izvor: RTS, 23.Dec.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: O Budžetu grada 30. decembra

Skupština grada Beograda raspravljaće u utorak, 30. decembra o Predlogu budžeta za 2015. godinu koji, kako je rekao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predviđa izdvajanje oko 20 odsto za kapitalne investicije i ni dinar novog zaduživanja.

Gostujući na RTS-u, Siniša Mali je rekao: "Danas je na veću prošao predlog budžeta, a predviđeno je da se grad iduće godine neće zadužiti nijedan jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dinar, nove kredite nećemo uzimati".

Naveo je da je to pokazatelj da je gradska vlast na pravom putu oporavka gradskih finansija.

"Ono što je još bitnije je da smo uspeli da prepolovimo budžetski deficit u odnosu na prošlu godinu i to je dobar rezultat naše politike štednje i racionalnog ponašanja u odnosu na prethodnu gradsku vlast", rekao je Mali.

On je dodao da je gradu "u amanet" bio ostavljen deficit od 20, 25 odsto, a da je on u međuvremenu prepolovljen i da je plan da se sledeće godine on smanji na oko šest odsto.

"To pokazuje da smo na pravom putu konsolidacije finansija i da su mere štednje i odgovorna politika koju vodimo urodile plodom. U ovom budžetu za 2015. godinu prvi put će biti izdvojeno više od 20 odsto budžeta za kapitalne investicije, za popravke i obnovu škola, vrtića, bolnica, puteva", rekao je gradonačelnik Beograda.

Kako je kazao, nastoji se u tome da se štedi na nepotrebnim troškovima.

Upitan za cenu vrtića, on je kazao da Ministarstvo prosvete nije još donelo pravilnik i da je odmah nakon njegovog donošenja grad spreman da koriguje cene shodno tom pravilniku.

Sada se kako je kazao cene obračunavaju na osnovu važećeg pravilnika, a grad je spreman da odmah istog dana ili sutradan nakon donošenja pravilnika koriguje cene.

Govoreći o gradskom prevozu, Mali je rekao da se trenutno radi na definisanju nove tarifne politike.

Kako je naveo, razmišlja se o više alternativa, plan će se preciznije definisati narednih dana, a cilj je da svi sugrađani budu motivisani da plate korišćenje gradskog prevoza.

"Ovako kako sistem radi sada nije dobar i nemoguće je da nemate mogućnost da pokrijete osnovne potrebe gradskog saobraćajnog preduzeća", rekao je Mali.

Ukazao je i da se pravi plan optimizacije na osnovu podataka o broju putnika i da će se on primeniti na leto iduće godine.

Od januara manje gužvi

Mali je rekao da se od januara očekuje smanjenje saobraćajnih gužvi u centru grada i znatno manje kamiona, a da će narednih desetak dana biti period navikavanja na saobraćaj na novootvorenom mostu "Mihajlo Pupin" i da vozači kamiona neće biti kažnjavani.

Mali je kazao da se procenjuje da će oko 15.000 vozila prolaziti novim mostom koji povezuje Zemun i Borču i da će to biti važna saobraćajnica zahvaljujući kojoj će se rasteretiti grad.

Upitan kada će kamioni biti preusmereni, gradonačelnik je rekao da vozači prvih desetak dana neće biti kažnjavani već samo opominjati da, umesto centrom grada, idu tranzitnom trasom preko Pupinovog mosta za Zrenjanin i Pančevo i da će naredni dani biti period navikavanja.

Mali je kazao da je problem to što sama obilaznica, odnosno deo od Zrenjaninske petlje do Pančevačkog puta još nije završena, te da zato tu postoji zagušenje saobraćaja.

"Oni moraju iz pravca Pančeva da pređu na Pupinov most, tu se javljaju zagušenja.

Od januara će se videti efekti, biće manje saobraćaja kroz centar grada, znatno manje kamiona i gužve i građani Beograda koji žive na borčanskoj strani će lakše prelaziti na novobeogradsku stranu", rekao je Mali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siniša Mali: Više od 20 odsto budžeta uložićemo u kapitalne investicije

Izvor: Blic, 24.Dec.2014, 09:48

Grad Beograd se sledeće godine neće zadužiti ni jedan dinar, i to je dobar pokazatelj da smo na pravom putu oporavka naših gradskih finansija, kaže gradonalečnik Siniša Mali...-  U budžetu za 2015. godinu grad Beograd će po prvi put izdvojiti preko 20 odsto za kapitalne investicije, za popravku...

Nastavak na Blic...

"Beograd se ne zadužuje ni dinar"

Izvor: Press, 24.Dec.2014

Skupština grada Beograda raspravljaće u utorak, 30. decembra, o Predlogu budžeta za 2015. godinu, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. . Kako je rekao za RTS, predloženi budžet predviđa izdvajanje oko 20 odsto...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.