Koliko u Srbiji košta svadba?

Izvor: NaDlanu.com, 18.Feb.2013, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko u Srbiji košta svadba?

Koliko je vremena i novca potrebno za organizovanje svadbe u Srbiji?

Pripreme se sve češće prepuštaju agencijama za organizaciju venčanja, koje u skladu sa njihovim budžetom planiraju svečani čin. Za iznajmljivanje venčanica i prateće opreme potrebno je od 20 do 120 hiljada dinara, dok odelo za mladoženju sa neophodnim detaljima košta od 30 do 60 hiljada, prenosi B92.Bez obzira na krizu, u Srbiji se na svadbi ne štedi. "Može da bude kriza kakva god hoćete, zadnji dinar >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << se vadi da se organizuje venčanje ćerke a pogotovo sina. Kriza ne utiče ni u jednom pogledu jer se sredstva uvek nađu", kaže Zorica Jovanović, organizatorka "Veding Vikenda". Osim troškova za opremanje mladenaca jedna od stavki je i matičar. Ako u Beogradu odlučite da se venčate van opštinske sale to će koštati desetak hiljada dinara, dok je u Nišu za dolazak matičara potrebno izdvojiti i do 17 hiljada dinara. "Crkveno venčanje nema tarifu ali se plaća. Na višem nivou", objašnjava Jovanović. Kada svemu navedenom dodate restoran, muziku, kićenje svatova, pozivnice i fotografije za uspomenu, manje venčanje, koje u Srbiji broji od 50 do 150 zvanica, može koštati i do 800 hiljada dinara.(B92)
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

KADA MAJKA ŽENI SINA: 800.000 za srpsku svadbu

Izvor: Kurir, 18.Feb.2013

Prosečni svadbarski cenovnik je dodatni stres koji mladencima zadaje muke mnogo pre sudbonosnog "da"...Mladenci sve češće pripreme prepuštaju agencijama za organizaciju venčanja, koje u skladu s njihovim budžetom planiraju svečani čin. Za iznajmljivanje venčanica i prateće opreme potrebno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.