KLAVIR NASRED KNEZ MIHAILOVE Ovako su danas Beograđani uživali u uličnom koncertu

Izvor: Blic, 28.Okt.2015, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLAVIR NASRED KNEZ MIHAILOVE Ovako su danas Beograđani uživali u uličnom koncertu

Dok ste ranije viđali po jednog uličnog svirača koji tužno svira svoj instrument pokušavajući da zaradi neki dinar, danas u centru Beograda možda sretnete i ceo orkestar, sa sve klavirom.

Knez, danas pre podne.

Tako su danas Beograđani imali priliku da, šetajući gradom, čuju mini koncert na pravom pravcatom klaviru i to na sred Knez Mihailove ulice.

Lepu plavušu koja je svirala klavir, pratio je markantni momak na violini, pa je ovaj dvojac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako neverovatnim izvođenjem klasičnih dela, tako i svojim izgledom privlačio građane da se okupe i poslušaju njihov ulični peformans.

Koliko god Beograđani bili oduševljeni ovim koncertom, ispred nogu muzičara bila je njihova istina - otvorena kutija za violinu, koja poziva da se u nju ubaci neki dinar.

Zato ova slika, osim divljenja izaziva i gorčinu. Ovi muzičari su samo jedni u nizu onih koji, uprkos talentu, ne mogu da nađu svoje "mesto pod suncem" u Srbiji, pa su primorani da zarađuju svirajući na ulici.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.