Ispovest hostese: “Dobro kad dobiješ neki dinar, a ne nešto drugo u usta”

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jul.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest hostese: “Dobro kad dobiješ neki dinar, a ne nešto drugo u usta”

Poznato je da mnoge devojke, uglavnom studentkinje, rade razne, da kažemo, "lake" poslove, poput hostese. Asocijacija na takvu devojku je da mora da bude lepuškasta i zgodna, ali, većina odmah misli i da su te devojke lako dostupne, odnosno "lakog morala". Naravno, u većini slučajeva nije tako, nego devojkama samo "treba koji dinar".

Na Fejsbuk stranici "Tražim/nudim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << studentski" posao jedna korisnica podelila je kakva je iskustva stekla radeći kao hostesa. Upozorila je devojke da taj posao nije najbolje rešenje za njih, a njen status preneo je 100posto.hr.

- Pozdravljam sve i htela bih da mlade devojke (čuj ti mene, nemam ni 20, al' pametno pričam) malo usmerim što se tiče poslova izgrađenih na osnovu izgleda. Neću da vam  pričam priču od 3 godine čitanja, nego ću samo da vam iznesem smernicu na osnovu prethodno napisanog.

- Počeću sa ličnim iskustvom rada kao hostesa. Okej, središ se, ništa fizičko i teško ne radiš, smeješ se kao tele i dobiješ lake dobre paru za nekoliko sati. Ali, o čemu se radi.

- Treba da budeš nečija lutka, takva lutka koja dozvoljava da svaka muška njuška može da joj priđe i kaže: "Ćao mala", "Curo, bomba si", "E, daš mi broj moba?" i slične odvratnosti je čist dokaz nepoštovanja samog sebe.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Pod 2. Da stojite u štiklama po 4, 5, 6 sati jer su ti obećali da ćes da dobiješ 30 evra, a kasnije ti daju ipak 10 jer ono, ne radiš na ugovor i bolje ti je da budeš zadovoljna što si dobila pare, a ne ku... u usta je čist dokaz da dozvoljavaš da neko od tebe pravi budalu i da te tretira kao roba.

- Pod 3. Radno vreme je bilo od 11, ali obučene i u štiklama je trebalo da bude od 10 (jeste da je to samo sat vremena, ali kad znaš da ćeš ostatak dana provesti u štiklama svaki minut ti je bitan).

- Imale smo pauzu za ručak na kojoj sam ja svom prijatelju, koji je došao da mi se javi, opisala tih par sati rada (nerada, smejanja, stajanja, fizičkim privlačenjem ljudi itd) jednom poznatom recenicom, da ne pišem sad ovde i da ne budem nepristojna, ali znate ono kad stavite jedan ćevap nakon pola dana u usta kao da vam je zadnji na svetu pa sve pošaljete u tri lepe.

- E, tu je mene neka drukara "izdala" voditelju zaduženom za kao program (plačem od smeha kad ovo pišem) i hostese. Tu su me poterali s posla pritom mi govoreći sledeće (on i njegova devojka).

- Citiram:"Šta, ti nisi nikad ništa radila?", "Kakvo je to ponašanje?", "Samo treba tu da stojiš, a ti se žališ"...

To si rekao (ako sad ovo čitaš) kao da je biti hostesa najveći nivo do kojeg kroz život možes da se probiješ. Nemoj da ser...!

I tako ja odem na pivo... i dalje nebitno.

Foto: Profimedia, Caia Image

- U čemu je poenta. Nemojte da radite kao proklete hostese i da budete nečiji radni materijal jer im klub ne radi dobro, jer im na "eventu" nema puno ljudi, jer ne uspevaju da prodaju ono što žele.

Još kad ti kaže na javljanje: "Oprosti, ali mi tražimo lepe ili barem one koje na nešto liče"

Ko si ti pi... ti materina da ikom možeš da govoriš kako izgleda?! Nemojte da radite tu splačinu od "posla" da bi za šugavih 10, 20, 30 evra bile blamaža. Ima milion i jedan posao koji možete sami da izmislite, a 300 miliona drugih poslova koje drugi mogu da vam ponude.

Dajte budite lepe same sebi, svojim roditeljima, svom partneru. Čuvajte osmeh za bolje stvari.

Nadam se da ste razumele poentu - napisala je ona za kraj.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.