Isidora poklonila porodični nakit:  Spisateljica pomaže bolesnoj rukometašici!

Izvor: Scandal.rs, 22.Jan.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isidora poklonila porodični nakit: Spisateljica pomaže bolesnoj rukometašici!

Spisateljica Isidora Bjelica skuplja svaki dinar da bi se izlečila od karcinoma, ali to je nije sprečilo da pomogne bivšoj reprezentativki Jugoslavije u rukometu Nadi Drvenjak, koju sa bolesnim sinom izbacuju iz stana na ulicu.

Pošto nije u situaciji da joj novčano pomogne, Isidora je sportistkinji poslala dijamantski prsten i minđuše svoje bake kako bi ih prodala i tako platila kiriju.

Ovaj gest rasplakao je Nadu, koja živi u iznajmljenom stanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << u Novom Sadu, sa sinom Miodragom, koji boluje od psihoze.

Pa zar ona, koja nema novca ni sebe da izleči, meni da šalje poklon, a i ne poznajemo se, dok moji bivši saigrači grade vile i voze džipove, a niko da me se seti. Bog će joj dobrim vratiti jer me je pozvala na Jovanjdan i ponudila pomoć. Ozdraviće ona jer je dobar čovek, vidi onaj odozgo sve. Srce da joj zatreba, peške bih otišla u Beograd da joj pomognem”, kroz suze priča Nada, koja se lečila od karcinoma dojke.

“Otišla sam u invalidsku penziju i lekari su mi prognozirali da ću živeti još tri meseca. Rekla sam im: “Potrebna sam svom detetu i umreću kada ja odlučim da treba.” Tako je i bilo, snagom volje i željom uspela sam da se zalečim. Onda mi se dete razbolelo, Miodrag je bio zdrav dečko, imao društvo i devojke, išao u školu, a onda mu je umro otac i on je počeo da oseća panični strah od svega. Život nam se pretvorio u pakao, svi su nam okrenuli leđa. Moje rođene sestre su mi zatvorile vrata, a Isidora mi pomaže. Da li ih srce zaboli na ovakav gest, a ista nas je majka rodila“, kroz jecaje priča Nada, koja živi od invalidske penzije od 16. 275 dinara.

Leto smo proveli bespravno u kabini na Štrandu, tu smo spavali, jeli i kupali se u reci, a onda nam je čovek iz obezbeđenja upao sa palicom za bezbol da nas istera. Morali smo da odemo, a i došla je zima, pa smo morali da iznajmimo stan jer je hladno. Miodrag i ja pijemo lekove koji su skupi. Lekari traže da ga hospitalizuju, ali on ne želi, ma sve mi se skupilo. Ne tražim da mi bilo ko pokloni bilo šta, samo da me zaposle, jer deset godina sam na birou. Obratila sam se mnogim organizacijama, gradonačelniku sam pisala i sportskim udruženjima, ali ništa. Imam Titov zlatnik za doprinos državi, a postala sam nula“, razočarana je Drvenjakova, koja je uspela da plati kiriju za ovaj mesec, ali ne zna šta će biti narednog.

Kako bismo čuli koji je bio Isidorin poriv za ovaj humani gest, naročito što nakit za nju ima emotivnu vrednost jer ga je nasledila od bake, pozvali smo spisateljicu, ali ona nije želela da komentariše, uz objašnjenje da je to bio privatni čin, piše alo.rs.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.