Gorivo skuplje za dinar?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2009, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorivo skuplje za dinar?

BEOGRAD - Gorivo bi krajem nedelje moglo da poskupi za oko dinar u proseku. Benzin bi tako umesto sadašnjih 86,50 dinara koštao 87,50, dok bi cena dizela sa 70,60 skočila na 71,60 dinara po litru.

Nebojša Atanacković, predsednik UO AD "Nafta", kaže u izjavi za "Blic" da se promena cena verovatno neće desiti pre petka.

"Prema kretanjima cene nafte, koja je na svetskom tržištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poskupela, stekli su se uslovi za poskupljenje. Na rafinerijsku cenu to poskupljenje iznosi oko 3,5 odsto, što znači da bi to na maloprodajnu cenu to poskupljenje bilo za oko jedan dinar", ističe Atanacković.

Gorivo je kod nas poslednji put poskupelo 27. januara zbog redovnog usklađivanja sa kretanjem cena nafte na svetskim berzama za čak osam dinara u proseku. Nakon samo četiri dana derivatima nafte je još jednom podignuta cena za još šest dinara zbog povećanja akcize.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.