Gorivo poskupljuje za dinar

Izvor: S media, 19.Okt.2009, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorivo poskupljuje za dinar

Vlada Srbije usvojila je izmenu uredbe o cenama naftnih derivata. Prema ovoj izmeni, cena prerade nafte biće povećana sa 33 na 39 dolara po toni, što bi trebalo da dovede do poskupljenja goriva za 1,5 do dva dinara po litru.

Uredba bi trebalo da počne da važi nakon objavljivanja u „Službenom glasniku“, a nova cena uslužne prerade mogla bi da bude uračunata u narednu korekciju cena derivata kod nas.

Korekcija cena derivata nije napravljena prošlog četvrtka, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako je trebalo, jer cena nafte u proteklih 15 dana nije bila promenjena više od 1,5 odsto. Nakon minimalnog pojeftinjenja u protekle dve nedelje, cena nafte je prethodnih dana u porastu. Zato se narednih dana kod nas može očekivati poskupljenje od oko jednog dinara po litru. Iako su i „Naftna industrija Srbije“ i privatnici još u decembru prošle godine uputili zahtev Ministarstvu energetike za izmenu uredbe kako bi im se priznali realni troškovi uslužne rafinerijske prerade, transporta i uvoza sirove nafte, dogovor je očigledno postignut tek sada. Ruska strana je tokom godine, između ostalog, predlagala da uslužna prerada bude i 60 dolara po toni, ali je država ovaj predlog odbila.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.