Ekološke takse za Zrenjanince

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 19.Feb.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološke takse za Zrenjanince

ZRENJANIN - Skupština grada Zrenjanina usvojila je Odluku o naknadi za zaštitu životne sredine prema kojoj će vlasnici stanova plaćati mesečno jedan dinar po kvadratnom metru stana, a vlasnici ili korisnici poslovnih zgrada tri dinara. Vlasnici zemljišta za obavljanje privredne delatnosti mesečno će plaćati pola dinara po kvadratu za zaštitu životne sredine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Na prvom ovogodišnjem zasedanju najviše bure izazvao je predlog da naknada za zaštitu životne sredine za privredna preduzeća iznosi 0,2 odsto od godišnjeg prihoda. Pre javne rasprave u nactru odluke bilo je predviđeno da "ekološka taksa" za privredu iznosi 0,4 odsto, koliki je maksimalan iznos i u republičkoj uredbi.

Posle javne rasprave i primedbi Zrenjanskog poslovnog kruga, Gradsko veće je odbornicima predložilo 0,2 odsto, ali su najveći zrenjaninski poslodavci ponovo, preko medija, zatražili 0,1 odsto, navodeći obrazloženje da veliki nameti siromaše i privredu i građane.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.