Državi ni dinar od prodaje Maksija?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2011, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državi ni dinar od prodaje Maksija?

U budžet Srbije od poreza na prodaju ''Delta Maksija'' belgijskom ''Delezu'' možda neće ući ni dinar, piše danas sajt ''Pištaljka'', koji istražuje zloupotrebe službenog položaja u vlasti, preduzećima i institucijama.

U tekstu se pojašnjava da se, po zakonu, osnovica za porez na kapitalnu dobit odreduje na osnovu odnosa između nabavne i prodajne cene odnosno u slučaju ''Maksija'' između uloženog i zarađenog.

To znači, kako se navodi, da će poreznici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ako se ispostavi da su ulaganja u ''Maksi'' bila veća od 932 miliona evra, koliko ''Delez'' plaća za taj lanac trgovina, konstatovati takozvani kapitalni gubitak i u budžet Srbije neće se sliti ni dinar. Da će naplaćeni porez biti znatno manji od cifre kojom se spekuliše smatra i član Ekonomskog saveta premijera Srbije Milojko Arsić koji takođe kaže i da ne zna koliko je tačno uloženo u Maksi.

"Sigurno je da se u budžet neće sliti najavljenih 93 miliona evra. To bi se desilo samo ukoliko je Mišković dobio Maksi za džabe, a svi znamo da se to nije desilo", rekao je za ''Pištaljku'' Arsić.

Pištaljka je, na osnovu Deltinih podataka iz prethodinh godina i izveštaja o poslovanju iz Agencije za privredne registre, sračunala da je u Deltu uloženo 800 miliona evra. Ako bi se ta cifra pokazala kao tačna, osnovica za porez bila bi oko 130 miliona evra a u državnu kasu otišlo bi oko 13 miliona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pištaljka: Državi možda ni dinar od Maksija

Izvor: S media, 07.Mar.2011

U budžet Srbije od poreza na prodaju Delta Maksija belgijskom Delezu možda neće ući ni dinar, piše danas sajt Pištaljka koji istražuje zloupotrebe službenog položaja u vlasti, preduzećima i institucijama. ..U tekstu se pojašnjava da se, po zakonu, osnovica za porez na kapitalnu dobit odreduje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.