Dragutinović: Dinar nije precenjen

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragutinović: Dinar nije precenjen

Viceguverner Narodne banke Srbije (NBS) Diana Dragutinović ocenila je danas da dinar trenutno nije precenjen i dodala da se ne slaže sa mišljenjem dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju Pola Krugmana, koji je ovih dana u Beogradu rekao da je srpska valuta precenjena."Ne znam na osnovu kojih računica je zaključio da je dinar precenjen. Da je pogledao izveštaj NBS o inflaciji video bi upravo obrnuto - da je kurs u ovom trenutku verovatno potcenjen", rekla je ona.Viceguvernerka >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je navela da se, pak, sa nobelovcem Krugmanom slaže u oceni da srpskoj privredi ne odgovara fiksni kurs, jer je teško imati fiksni kurs u zemlji koja u ima u dugom roku veliki deficit platnog bilansa, što znači da zahteva priliv kapitala.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dragutinović: Dinar nije precijenjen

Izvor: Capital.ba, 05.Okt.2012

BEOGRAD, Viceguverner Narodne banke Srbije (NBS) Diana Dragutinović ocijenila je danas da dinar trenutno nije precijenjen i dodala da se ne slaže sa mišljenjem dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju Pola ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.