Izvor: Glas javnosti, Beta, 07.Feb.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar u ponedeljak jači za 0,03 odsto prema evru

BEOGRAD - Dinar će u ponedeljak, 8. februara, nastaviti trodnevnu tendenciju oporavka prema evru, i to za tri pare ili 0,03 odsto, tako da će zvanični srednji kurs evra biti 98,6519 dinara, objavila je Narodna banka Srbije.

Narodna banka Srbije u petak nije intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu, a od početka godine prodala je 341,5 miliona evra, da bi ublažila prekomernu oscilaciju kursa i obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta.

Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vikenda primenjivaće se zvanična kursna lista NBS od petka, 5. februara, a od ponedeljka, 8. februara, od 8 sati ujutro, nova kursna lista, prema kojoj je srednja vrednost evra 98,6519 dinara.

Dinar je u ovoj godini najjači prema evru bio 4. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 95,9679 dinara za evro, a najslabiji 3. februara, kada je evro vredeo 98,7392 dinara, što je istorijski najniža vrednost domaće valute.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.