Dinar u ponedeljak OBARA OVOGODIŠNJI REKORD!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2019, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar u ponedeljak OBARA OVOGODIŠNJI REKORD!

Dinar će vredeti prema evru u ponedeljak, 12. avgusta, približno isto kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 117,6809 dinara za evro.

Ovo će biti njegova nova najveća vrednost u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 30 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, čime ukupan iznos koji je kupila od početka ove godine povećan na 1,79 milijardi evra, dok je prodala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 130 miliona.

Dinar će u ponedeljak prema evru biti jači za 0,1 odsto na mesečnom i za 0,3 posto na godišnjem nivou, a u odnosu na početak godine jači za 0,4 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je stagnirao danas na nivou od 105,1379 dinara za dolar.

Dinar je prema dolaru na mesečnom nivou slabiji za 0,6 odsto, na godišnjem za 1,9 procenata, a od početka godine je u padu za 1,7 posto.

Najslabiji kurs srpske valute prema novčanoj jedinici evrozone zabeležen je 29. januara, kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara.

Pogledajte rezultate

Krenuo je da čisti bojler i zanemeo od ŠOKA kada je video šta je sve pronašao u njemu (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Dinar,   Kurs dinara

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.