Dinar sutra jači za 0,31 odsto

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar sutra jači za 0,31 odsto

Dinar će sutra prekinuti sedmodnevnu tendenciju pada vrednosti prema evru i ojačati za 31 paru ili 0,31 odsto, posle rekordne intervencije NBS od 100 miliona evra na deviznom tržištu, tako da će zvanični srednji kurs 102,8082 dinara za jedan evro, objavila je centralna banka.

Centralna banka intervenisala je danas na medjubankarskom deviznom tržištu prodajom 100 miliona evra da bi sprečila prekomerene dnevne promene deviznog kursa, što je do sada najveća dnevna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << intervencija centralne banke.

Od početka godine NBS je na medjubankarskom deviznom tržištu prodala 976,5 miliona evra, uključujući i današnju intervenciju.

Guverner NBS u ostavci Radovan Jelašić tvrdi da dinar ne pada zato što banke špekulišu ili iznose novac iz zemlje, ukazujući da je kurs slika svega onoga što se dešava u privredi Srbije i inostranstvu.

"U prvom kvartalu imamo značajan tekući platni deficit, manji priliv stranih direktnih investicija i, nezavisno od toga što je NBS od januara do danas prodala 850 miliona evra, dinar pada", naveo je Jelašić za jučerašnji "Blic".

Na pitanje da li banke iznose novac iz Srbije, Jelašić je odgovorio odrečno. Dinar je ove godine bio najjači 4. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 95,97 dinara za evro.

Dinar je ove godine bio najjači 4. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 95,9679 dinara za evro.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.