Dinar premije za mleko prve klase

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar premije za mleko prve klase

BEOGRAD - Poljoprivrednici koji za tri meseca proizvedu i mlekarama predaju 2.500 litara mleka imaju pravo na premije jedan dinar po litru isporučenog mleka prve klase, objavljeno je u "Službenom glasniku".

Premija za kravlje sirovo mleko uvećava se za jedan dinar za svaki litar isporučenog mleka "E" klase koje sadrži maksimalno 400.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << somatskih ćelija i 100.000 mikroorganizama.

Vlada Srbije usvojila je 26. marta Uredbu o premiji za mleko za 2009. godinu, prema kojoj pravo na premije ima fizičko lice, nosilac poljoprivrednog gazdinstva, koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Da bi ostvario pravo na premiju, poljoprivrednik mora da prijavi vrstu i brojno stanje stočnog fonda, čiji je vlasnik on ili član njegovog poljoprivrednog gazdinstva.

Proizvođač mleka mora da mleko odgovarajućeg kvaliteta isporučuje pravnim licima ili preduzetnicima, koji se bave preradom mleka na teritoriji Srbije.

Korisnik premije ostvaruje premiju preko pravnih lica i preduzetnika koji se bave preradom mleka, a premije se isplaćuju kvartalno za kravlje, ovčije i kozije sirovo mleko isporučeno u prethodnom kvartalu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.