Dinar oslabio za devet para

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2009, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar oslabio za devet para

BEOGRAD - Dinar je i danas, drugi dan zaredom, nastavio da slabi prema evru i to za devet para, tako da je zvanični srednji kurs 94,8637 dinara, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS ni juče nije intervenisala na Međubankarskom deviznom tržištu, a poslednji put je to učinila pre više od mesec dana, 25. februara.

Guverner Radovan Jelašić izjavio je da je veoma važno da Bord direktora MMF-a odobri aranžman sa Srbijom već početkom maja, da bi prva sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od te međunarodne finansijske institucije naša zemlja mogla da povuče već sredinom maja.

Na taj način biće obezbeđeni uslovi za održanje makroekonomske stabilnosti, a čim bude na snazi aranžman sa MMF-om očekuje se da će doći do jačanja dinara, kazao je guverner NBS.

Od početka godine, centralna banka prodala je ukupno 556,4 miliona evra, pri čemu u februaru oko 175,1 milion evra.

Srpska valuta je ove godine najslabija bila 28. januara, kada je zvanični srednji kurs evra bio 96,3388 dinara, a najjača 5. januara, kada je srednji kurs bio 89,5436 dinara za evro.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.