Dinar najjači prema evru u ovoj godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2018, 04:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar najjači prema evru u ovoj godini

Zvanični srednji kurs dinara danas iznosi 118,2562 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak i nova rekordna vrednost srpske valute prema moneti evrozone u ovoj godini.

Kako je objavila Narodna banka Srbije, dinar je jači prema evru za 0,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou je jači za 4,8 procenata. Dinar je od početka godine porastao prema evru za 0,2 odsto.

Indikativni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kurs dinara prema dolaru je oslabio u petak za 0,4 odsto na 95,9638 dinar za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,7 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou je jači za 21 procenat, a od početka 2018. godine je ojačao za 3,3 posto.

Centralna banka je od početka ove godine prodala ukupno 180 miliona evra kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa, dok na strani kupovine nije intervenisala u 2018.

Najniža vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini zabeležena je 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dinar u ponedeljak na novom maksimumu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Feb.2018

Zvanični srednji kurs dinara iznosi 118,2562 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas i nova rekordna vrednost srpske valute prema moneti evrozone u ovoj godini...Kako je objavila Narodna banka Srbije, dinar je jači prema evru za 0,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.