Izvor: B92, 25.Jul.2012, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar na minimumu, gorivo skuplje

Beograd -- Dinar je zabeležio najnižu vrednost u odnosu na evro i oslabio za 0,3 odsto, odnosno za 33 pare - prema zvaničnom kursu jedan evro košta 117,90 dinara.

Zbog pada vrednosti dinara prema dolaru i evru i rasta cena nafte na medjunarodnom tržištu poskupelo je i gorivo u Srbiji u proseku za 1,5 dinara po litru. Evro dizel skuplji je za 1,5 dinara po litru, BMB 95 za 1,8 dinara, evro premijum BMB 95 za dva dinara, a TNG za jedan dinar.

Podsetimo, nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i poskupljenje cigareta. Posle Filip Morisa i Japan Tobako od danas diže cene od 10 do 20 dinara po pakli.

U ovoj kompaniji je objašnjeno da na cenu cigareta utiče više faktora dok je jedan od razloga nedavno povećanje akciza. I kompanija "Imperijal tobako SCG" najavila je poskupljenje svojih cigareta od 1. avgusta.
Pogledaj vesti o: Dinar,   Cena goriva,   Kurs dinara

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinar blizu 118, gorivo skuplje

Izvor: Krediti.rs, 25.Jul.2012

Dinar je zabeležio najnižu vrednost u odnosu na evro i oslabio za 0,3 odsto, odnosno za 33 pare - prema zvaničnom kursu jedan evro košta 117,90 dinara.

Nastavak na Krediti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.