Dinar danas ponovo ispod granice od 96 za evro

Izvor: S media, 21.Dec.2009, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar danas ponovo ispod granice od 96 za evro

Dinar je danas jači prema evru i to za 20 para ili za 0,21 odsto, tako da zvanični srednji kurs iznosi 95,9658 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je prošle nedelje da nema razloga za zabrinutost zbog pomeranja deviznog kursa i trenutnog slabljenja dinara, jer su devizne rezerve zemlje veće nego ikada ranije.

I potpredsednik Vlade i ministar ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić ocenio je prošle nedelje da NBS i guverner Radovan Jelašić imaju mehanizme da obezbede dugoročnu stabilnost dinara, budući da su devizne rezerve rekordne i iznose više od 10 milijardi evra.

NBS je poslednji put intervenisala na deviznom tržištu 4. decembra, kada je prodala 42 miliona evra, prvi put od 25. februara ove godine, da bi sprečila prevelike dnevne oscilacije dinara prema evru.

Centralna banka je od početka godine na medjubankarskom deviznom tržištu prodala 593,4 miliona evra, a od te sume samo je u januaru intervenisala sa 376,3 miliona evra, dok je u februaru prodala 175,1 milion evra.

Dinar je ove godine bio najjači 5. januara, kada je srednji kurs bio 89,5436 dinara za evro, a najslabiji je bio 7. decembra, kada je zvanični srednji kurs iznosio 96,5657 dinara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.