DINAR JAČI NEGO IKADA! Srpska valuta dodatno ojačala!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2017, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DINAR JAČI NEGO IKADA! Srpska valuta dodatno ojačala!

Dinar je zabeležio novu rekornu vrednost prema evru u ovoj godini, i zvanični srednji kurs iznosi 119,1622 dinara za evro, što je zanemarljiva promena vrednosti domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 15 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila ukupno 905 miliona i prodala 345 miliona evra.

Dinar je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas jači prema evru za 1,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 3,5 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,6 posto.

Foto: Profimedia

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,2 posto 99,8343 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,3 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 10,3 procenta. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 17,3 posto.

Najniža vrednost dinara prema evru u ovoj godini zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara. dinara.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.