Čović: Zvezda nije državni projekat

Izvor: Press, 28.Dec.2012, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Zvezda nije državni projekat

U istom periodu Zvezda je državi na ime poreza isplatila više od tri miliona evra.
- Mi kao klub krupnim koracima idemo ka punoj transparentnosti i definitivno može da se demistifikuje priča o Zvezdi kao državnom projektu, jer država u našem budžetu ušestvuje sa oko 15 odsto, a ostatak dobijamo od privatnih sponzora. Uspeli smo za nešto više od godinu i po dana da dug od 15,5 miliona evra smanjimo na 336.000 evra koje ćemo isplatiti shodno dogovorenoj dinamici, a za period od 4. aprila 2012. godine nemamo nijedan jedini dinar duga - rekao je Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.
On se svima koji stalno spominju zvaničnu adresu kluba, koja je trenutno na adresi FMP-a, u ulici Stjepana Šupanca, zahvalio na tom podsećanju.
- Na kraju sanacije adresa će biti na Malom Kalemegdanu, a one što pričaju o adresi pitam da li su imali bolje rešenje. Ja, ustvari, mislim da su oni imali ideju da Zvezda uopšte nema adresu - istakao je Čovih.
Prvi čovek Zvezde istakao je da privatizacija košarkaškog, kao ni fudbalskog kluba, ne dolazi u obzir.
- Mislim da Crvena Zvezda treba da bude u vlasništvu građana ove države, odnosno, u većinskom vlasništvu, jer smo otvoreni zamogućnost dokapitalizacije ili reorganizacije - zaključio je Čović.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Čović: Zvezda nije državni projekat

Izvor: Kurir, 29.Dec.2012, 08:38

Uspeli smo za nešto više od godinu i po dana da dug od 15,5 miliona evra smanjimo na 336.000, koje ćemo isplatiti prema dogovorenoj dinamici..Crno na belo...Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović izneo je podatke o poslovanju kluba u poslednjih 12 godina...- Priča o...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.