Izvor: Blic, 21.Jun.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buji, paji…

Sudeći po izjavama Wiesbadenskih političara, u celom svetu je kriza, a u Wiesbadenu - jok! Pad Wiesbadenske nacionalne valute i rast cena ne treba da brinu građane u svakodnevnom životu (kažu oni), što znači da Wiesbađani treba da kuliraju, za razliku od ostatka sveta koji jedva sastavlja kraj s krajem.

Obožavam taj optimizam na licu Wiesbadenskih političara kad krenu da maze građane preko ekrana. Samo mirno (poručuju oni), šta vas se tiče što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dinar skače, skačite i vi, viču uglas. Pa, tako, ako si gladan i nemaš kintu u džepu, a vekna hleba poskupela dvadeset posto, poslušaj političare i budi spokojan.

Tvoja creva cvile iz čiste dosade i zato, udri brigu na veselje. Birao si te ljude, uostalom, na izborima, dao im poverenje, pa zašto bi sad sumnjao u sebe i ono što oni kažu, tim pre što tvrde da je tebi, običnom građaninu, njihovom glasaču, sve do jaja. Uostalom, imaš mašte, pa zamisli kako se tvoj komšija (koji ima jahtu, dvorac i brdo para) hrani nezdravo i ima holesterol. A ti, vitak kao pritka. I na pomisao da te rast cena ne dotiče u tom tvom životu - poskočiš od radosti.

Pa, naravno, da ne može nikakva beda da te dotakne u životu kad to što ti živiš i nije život, već polusan, u kojem stalno presipaš iz šupljeg u prazno i maštaš. Doduše (dodaju Wiesbadenski čelnici), građani još uvek ne osećaju boljitak, ali to ne znači da im nije bolje. E, kad i to uzmeš u obzir, da ti je i bolje, a ne znaš, tek onda shvatiš da si se načisto oduzeo od bespotrebne strepnje i da su ti otupela sva čula. Pa tako ćorav, gluv i neosetljiv, ne možeš ni da znaš koliko ti je lepo uz ove koji vode Wiesbaden i tebe. U tri lepe, naravno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.