Američki ambasador u Srbiji: Bili smo jasni

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 11:41

Američki ambasador u Srbiji: Bili smo jasni

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio da je američka vlada bila veoma jasna u pogledu zabrinutosti o nameri da se zabrani dinar na KiM.

Hil je u Vašingtonu, gde je prisustvovao prijemu povodom Dana državnosti Srbije, na pitanje Tanjuga da prokomentariše tu odluku Prištine, rekao da ne želi da ulazi u detalje onoga što se trenutno dešava na Kosovu, ali da mora da dođe do poboljšanja u odnosima Beograda i Prištine, odnosno "da se postigne normalizacija". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Nastavićemo da ulažemo napore kroz dijalog da se normalizuju odnosi, a za ostalo ćemo videti", rekao je Hil.

Na pitanje da li je posle najnovijih poteza Prištine dijalog u mraku, Hil kaže da ne želi da karakteriše dijalog i da to ostavlja izaslaniku EU Miroslavu Lajčaku, ali da veruje da se mnogi problemi, uključujući i dinar moraju rešavati kroz dijalog.

Hil dodaje da misli da Srbija treba da bude u EU i da SAD žele da joj pomognu na tom putu.

"To je za vas već dug put i biće do trenutka kada postanete članica, mi delimo vaše aspiracije i želimo da pomognemo", istakao je Hil.

Srbiji je poželeo uspeh, dodajući da je Marko Đurić, za koga je predsednik Srbije najavio da će se vratiti u Srbiju, gde će obavljati jednu od veoma važnih funkcija, bio izvanredan ambasador u Vašingtonu.

"Mislim da je ambasador Đurić napravio i postavio pozitivan kurs odnosa Srbije i SAD i mislim da mu srpski narod duguje veliku zahvalnost zbog toga što je postigao ovde", rekao je Hil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.