Izvor: Blic, 23.Okt.2009, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro još tri „Tempo ekspresa“

Do kraja godine „Delta Maksi grupa" otvoriće još tri „Tempo ekspresa", i to u Nišu, Kragujevcu i Šapcu, dok bi sledeće godine prodavnice tog formata trebalo da dobije svaka beogradska opština, rekao je juče Dragan Filipović, generalni direktor te kompanije.



Filipović je istakao da je od početka ove godine „Delta Maksi grupa" u Srbiji otvorila 17, a u regionu osam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novih prodajnih objekata, i dodao da će do kraja godine biti otvoreno još 10 objekata.

- Od toga smo, umesto planiranih šest, do sada otvorili ukupno osam „Tempo ekspresa", što znači da će ih sa otvaranjem objekata u Nišu, Kragujevcu i Šapcu do kraja godine biti ukupno 11. U pitanju su radnje u kojima ne postoje sniženja zato što su to objekti koji nude robu po najnižim cenama na tržištu i u čijem asortimanu sa oko 50 odsto učestvuju proizvodi naše privatne robne marke, koji su u odnosu na konkurenciju jeftiniji od 15 do 40 odsto - rekao je Filipović.

Inače „Delta Maksi grupa" je u prva tri kvartala ove godine na tržištu Srbije ostvarila promet od 57 milijardi dinara, što je 15 odsto više nego u istom periodu lane. To je, prema Filipovićevim rečima, značajan rezultat, budući da je usled krize promet široke potrošnje u Srbiji u odnosu na lane manji za 8,5 do devet odsto.

- Ovom rastu doprinelo je to što je tokom prvih devet meseci „Delta Maski" u cene 6.800 artikala investirao 9,5 miliona evra, što znači da smo svaki dan imali neku akciju sniženja. Do kraja godine u cene ćemo uložiti još 5,5 miliona evra - rekao je Filipović.

Privatna robna marka

Dragan Filipović je rekao da je učešće proizvoda „Deltine" privatne robne marke iz raznih robnih grupa u radnjama „Delta Maksija" poraslo na 15 odsto. Za naredni period planirano je da učešće tih proizvoda poraste na 25 odsto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.