Izvor: Blic, 17.Jun.2021, 15:38

OD HLEBA DO IGRICA Da li je javnost obradovala ili uplašila činjenica da kompanija koja pravi video-igrice vredi kao RUDNO BOGATSVO SRBIJE?

Više od decenije, od kada se pročulo da Delta holding planira prodaju trgovinskog lanca Maksi, jedna biznis vest nije tako uzbudila javnost kao prošlonedeljna prodaja domaćeg Nordeusa američkoj kompaniji Tejk tu interaktiv softver. Čini se kao da je, barem onu manje upućenu javnost u svet IT i gejminga, ne samo zapanjila činjenica da je Nordeus prodat za nekoliko stotina miliona dolara, već i pomalo uplašilo saznanje da je jedna internet kompanija koja korisnicima plasira tek običnu video-igricu vredna koliko rudno bogatstvo ili državni naftni gigant, pošto su mediji obično vrednost ove akvizicije poredili sa novcem koji je država dobila za većinski udeo u NIS-u ili za RTB Bor. Neverne Tome, kojima je učestale priče o digitalizaciji, četvrtoj industrijskoj revoluciji i tehnološkom imperativu preko glave, kao da je vest o prodaji Nordeusa preko noći osvestila, upozoravajući ih da vremena tradicionalne industrije izgleda ipak prolaze.
Pogledaj vesti o: Prodat Maksi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.