Merkator: Maksi neće tresti cene

Izvor: B92, 03.Mar.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkator: Maksi neće "tresti" cene

Ljubljana -- U slovenačkom Merkatoru nakon preuzimanja Delta Maksija od strane belgijskog Deleza ne očekuje cenovne udare na tržištu Srbije.

Članica uprave slovenačkog Merkatora za jugoistočnu Evropu Stanka Čurović kaže da će to za potrošače značiti atraktivnije cene i širu ponudu.

Ona je dodala da je "preuzimanje u trgovini normalna pojava", dodavši da je "ukrupnjavanje nešto što će se desiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji u narednih pet godina u svim granama".

"Preuzimanje prvog trgovca u Srbiji, pre svega će značiti promene u trgovačkoj tehnologiji koju će novi vlasnik doneti", rekla je ona.

Čurovićeva je dodala da će Merkator biti suočen sa novom ponudom na tržištu ali da će i dalje, u skladu sa svojim poslovanjem, prilagođavati asortiman zahtevima lokalnog tržišta.

"Kad kažem lokalno tržište pod tim ne mislim na tržište Srbije, nego baš na lokalna tržišta u okviru Srbije", objasnila je Čurović.

Podsetimo, međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije, kompanija Delez je saopštila da je postigla je sporazum o kupovini 100 odsto "Delta Maksi grupe", koja poseduje oko 450 prodavnica u pet zemalja jugoistočne Evrope.
Pogledaj vesti o: Prodat Maksi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.