Izmireno 85 odsto duga lanaca prema dobavljačima

Izvor: S media, 05.Avg.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmireno 85 odsto duga lanaca prema dobavljačima

Generalni direktor kompanije "Delta maksi" Dragan Filipović izjavio je da su dugovanja tog, ali i ostalih trgovinskih lanaca prema dobavljačima 85 odsto izmirena i da bi ostatak novca trebalo da bude isplaćen do kraja avgusta.

"Sada je već 85 odsto starih dospelih obaveza, odnosno obaveza koje su dospele u toku prva četiri meseca ove godine izmireno", rekao je Filipović novinarima nakon prezentacije Nacrta zakona o trgovini u PKS i dodao da nema više starih dugovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koja su Srbiju pritiskala početkom ove godine.

"Velika nelikvidnost, što se tiče Srbije je iza, bar po pitanju hrane. Ostaje još velika nelikvidnost u agraru i u sferi gradjevine, ali po pitanju maloprodaje onaj glavni krizni deo je iza nas", ocenio je on.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković održao je do sada dva sastanka sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca i njihovih dobavljača na kojima je dogovoreno da se sve obaveze prema dobavljačima izmire, a smanjen je i rok naplate dospelih potraživanja sa 22 na 19. dana.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.