RUSIJA I KINA RAME UZ RAME! Lavrov potvrdio: Spremni smo da branimo zajedničke interese

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2023, 07:11

RUSIJA I KINA RAME UZ RAME! Lavrov potvrdio: Spremni smo da branimo zajedničke interese

Prema rečima šefa ruske diplomatije nedavna poseta Si Đinpinga Rusiji je bila prekretnica u savremenoj istoriji rusko-kineskih odnosa.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su Rusija i Kina spremne da stanu rame uz rame u odbrani zajedničkih fundamentalnih interesa strateškom koordinacijom svojih napora u globalnoj areni.

Lavrov je rekao da su kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang, kao i njegovi prethodnici dobri prijatelji i kolege.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Naravno, delimo osećaj drugarstva i spremni smo da stanemo rame uz rame braneći uzajamno osnovne interese strateški koordinirajući napore u globalnoj areni - rekao je Lavrov u intervjuu za portal AIF.ru.

On je istakao da rusko-kineska saradnja igra "glavnu ulogu" u formiranju pravednijeg, uravnoteženijeg, policentričnog svetskog poretka zasnovanog na međunarodnom pravu i centralnoj ulozi Ujedinjenih nacija, prenela je agencija TASS.

Prema rečima šefa ruske diplomatije nedavna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Rusiji je bila prekretnica u savremenoj istoriji rusko-kineskih odnosa i potvrda je "neviđeno visokog nivoa i posebnog karaktera bilateralne saradnje dve zemlje".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rusija i Kina su spremne"

Izvor: B92, 04.Apr.2023

Rusija i Kina su spremne da stanu rame uz rame u odbrani zajedničkih fundamentalnih interesa, strateškom koordinacijom svojih napora u globalnoj areni...To izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov...Lavrov je rekao da su kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang, kao i njegovi prethodnici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.