Rusko-američki odnosi su u ruševinama krivicom SAD — MIP Rusije

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2023, 21:13

Rusko-američki odnosi su u ruševinama krivicom SAD — MIP Rusije

  Trenutno stanje odnosa između Rusije i Sjedinjenih Država podseća na samo jednu reč – „kolaps“, za šta su u potpunosti krive SAD, izjavio je u utorak zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov na kanalu Rusija-24.
„Vjerovatno ću opisati trenutno stanje ovih odnosa samo jednom riječju – kolaps. Odnosi su uništeni. Odgovornost za to leži u potpunosti na Sjedinjenim Državama“, rekao je on. Rjabkov je prokomentarisao i suspenziju učešća Rusije u sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja (Novi START). On je podsetio da je kardinalna promena okolnosti, do koje nije došlo krivicom Rusije, dala osnov po pravnoj doktrini da jedna strana ugovornica preispita svoj stav prema svom učešću u njemu. „Ovo je jednostavno odraz suštinski antiruskog kursa Vašingtona, odbacivanja SAD nezavisne, suverene uloge Rusije u međunarodnoj areni i odbijanja da nas doživljavaju kao državu-civilizaciju, što je, mislim, ubedljivo rečeno. detaljno u ažuriranom konceptu spoljne politike. Iz tog razloga je sporazum suspendovan“, dodao je Rjabkov. Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara saopštio da Moskva obustavlja svoje učešće u Novom START-u, ali da se iz njega ne povlači u potpunosti. On je naglasio da pre nego što nastavi razgovore o daljem radu u okviru sporazuma ruska strana treba da ima jasno razumevanje kako će se računati arsenali ne samo Sjedinjenih Država, već i drugih nuklearnih sila NATO-a - Britanije i Francuske. Putin je 1. marta potpisao zakon o suspendovanju učešća Rusije u Novom START-u. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.