Rusija i Kina su spremne

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 08:06

"Rusija i Kina su spremne"

Rusija i Kina su spremne da stanu rame uz rame u odbrani zajedničkih fundamentalnih interesa, strateškom koordinacijom svojih napora u globalnoj areni.

To izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je rekao da su kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang, kao i njegovi prethodnici dobri prijatelji i kolege.

"Naravno, delimo osećaj drugarstva i spremni smo da stanemo rame uz rame braneći uzajamno osnovne interese strateški >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koordinirajući napore u globalnoj areni", rekao je Lavrov u intervjuu za portal AIF.ru.

On je istakao da rusko-kineska saradnja igra "glavnu ulogu" u formiranju pravednijeg, uravnoteženijeg, policentričnog svetskog poretka zasnovanog na međunarodnom pravu i centralnoj ulozi Ujedinjenih nacija, prenela je agencija TAŠ.

Prema rečima šefa ruske diplomatije ,nedavna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Rusiji je bila prekretnica u savremenoj istoriji rusko-kineskih odnosa i potvrda je "neviđeno visokog nivoa i posebnog karaktera bilateralne saradnje dve zemlje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov: Evropska unija je izgubila Rusiju, ali sama je kriva za to

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2023

Rusija gleda na Evropsku uniju kao na neprijateljsko udruženje, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov."Evropska unija je izgubila Rusiju. Ali sama je kriva za to. Na kraju krajeva, zemlje članice EU i lideri same Unije otvoreno govore o neophodnosti da Rusiji, kako su se izrazili, bude...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.