Sva dokumenta na jednom mestu za Belopalančane

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2020, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sva dokumenta na jednom mestu za Belopalančane

Zahteve za dečiji dodatak i socijalnu pomoć, overu dokumenata, poreske prijave i drugu potrebnu papirologiju, građani Bele Palanke ubuduće će moći da pribave na jednom mestu, na jedinstvenom upravnom mestu koje su otvorili ministar lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Opštine Goran Miljković.

Administrativne poslove, zbog kojih su građani do sada morali da šetaju od šaltera do šaltera, Belopalančani će brže i efikasnije moći da obave na jednom mestu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Projekat su finansirali Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Opština Bela Palanka, a ukupna vrednost projekta je 5,72 miliona dinara, od čega je učešće Ministarstva 5,2 miliona.

Drago mi je što će i građani Bele Palanke sada imati jedno mesto na kome će završavati poslove koje imaju sa upravom i više neće morati da obilaze nekoliko različitih institucija. Na taj način štedimo i vreme i novac naših građana - rekao je Ružić.

Svečanom presecanju vrpce prisustvovao je i predsednik Opštine Goran Miljković koji je rekao da će se lokalna samouprava potruditi da unapredi i održi funkcionalnost Jedinstvenog upravnog mesta.

Kada su građani zadovoljni, zadovoljni smo i mi i trenutno radimo na tome da se u opštinskoj upravi omogući građanima i obavljanje uplata kako bi sve završili na jednom mestu. Građani i opštinska uprava ostvariće znatne uštede budući da će sve podatke koji su neophodni građanima lokalni i republički organi razmenjivati besplatno i građani se ne neće opterećivati popunjavanjem formulara za izdavanje dokumenata idući od šaltera do šaltera - rekao je Miljković.

On uverava građane da će određene stvari, za koje im je do sada trebalo 5 do 10 dana, moći da se završe za najviše 20 minuta.

U okviru Jedinstvenog upravnog mesta postoje 7 šaltera - pisarnica, matičar, overa potpisa, rukopisa i prepiski, dečija zaštita, lokalna poreska administracija, građevinski i imovinski poslovi i birački spiskovi.

Bela Palanka je 5. lokalna saouprava koje je dobila Jedinstveno upravno mesto uz podršku Ministarstva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.