OŠ “3. oktobar” plasira đake reportere

Izvor: Bor030.net, 30.Okt.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠ “3. oktobar” plasira đake reportere

Petnaestak učenika OŠ “3. oktobar” će u školskoj 2015/2016. godini izveštavati za prvi sportski dečiji časopis “Plamenko” koji će izlaziti kao dodatak “Sportskom žurnalu”.

Novinarska sekcija OŠ “3. oktobar” uključila se u projekat “Đak reporter” kao partner Saveza za školski sport Srbije, koji se nalazi pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Dečije sportske emisije sastavljene od priloga đaka reportera emitovaće se na >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << RTS-u i SOS kanalu.

Izveštaje o sportskim događajima i takmičenjima u osnovnim školama, navijanjima, radionicama i sportskim zanimljivostima možete od danas pročitati i na sajtu Bor030.net.

Učenici novinarske sekcije proći će kroz seminar kako bi spoznali važnost timskog rada. Seminar će voditi mentori: profesor srpskog jezika i književnosti Saša Čorboloković i profesor fizičkog vaspitanja Mirjana Spasić.

Baš kao i sportisti, i novinari će se “takmičiti” tokom školske godine. Najbolji tekstovi i TV prilozi će novinaru, sekciji i školi, doneti vredne nagrade: boravak i izveštavanje sa jubilarnih 10. Olimpijskih sportskh igara učenika Srbije u Vranju (maj 2016.), Svetskog školskog prvenstva u odbojci u Beogradu (jun 2016.) i Svetskog školskog prvenstva u malom fudbalu u Poreču (april 2016.) kao i vredne materijalne nagrade.

Kroz projekat “Đak reporter” novinarske sekcije postaće vidljive široj javnosti a njeni članovi upoznaće jednu od najlepših grana novinarstva – sportsko novinarstvo.
Pogledaj vesti o: Dečji dodatak

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.