Vozači su u opasnosti da prekrše PET ZAKONA o vožnji i plate HILJADE EVRA na Dan zaljubljenih

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 12:27

Vozači su u opasnosti da prekrše PET ZAKONA o vožnji i plate HILJADE EVRA na Dan zaljubljenih

Voljeni vozači ovog dana zaljubljenih mogu biti uhvaćeni nizom jednostavnih zakona o vožnji.

Vozači su u opasnosti od velikih kazni za Dan zaljubljenih zbog kršenja ozbiljnih zakona o vožnji dok izvode svoju voljenu osobu.

Džon Vilmot, osnivač i izvršni direktor sajta za poređenje lizinga automobila LeaseLoco, nagovestio je više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razloga zbog kojih bi učesnici u saobraćaju mogli da prekrše pravila.

Od poklona koji vozačima blokiraju vid na putu do nedostatka koncentracije za volanom, vozači bi mogli biti uhvaćeni jednostavnim greškama u proceni.

Naplate bi mogle ukupno iznositi hiljade funti, dok bi se vozačkoj dozvoli mogli dodati i kazneni poeni u velikom udarcu.

Ekpress.co.uk i LeaseLoco razmatraju glavna upozorenja koja su izdata vozačima uoči velike noći.

Baloni koji blokiraju vid na putu

Svi baloni za Dan zaljubljenih moraju biti bezbedno vezani i van vidokruga vozača.

Veliki baloni mogli bi da utiču na sposobnost učesnika u saobraćaju da vide prepreke i mogli bi da ih dovedu do kazne od 1.000 funti i do tri kaznena poena.

Džon je objasnio: - Dok bi ogromni baloni u obliku srca mogli da budu slatko iznenađenje za Dan zaljubljenih, mogli bi da vas navedu da nenamerno prekršite zakone o vožnji.

Isključite motor dok čekate partnera/ku

Zaboravljanje da isključite paljenje automobila prilikom čekanja partnera/ke ili odlaska na "dejt" može biti protivno Zakonu o autoputu.

Pravilo 123 kaže da učesnici u saobraćaju "NE SME ostaviti parkirano vozilo bez nadzora sa upaljenim motorom ili ostaviti motor vozila da radi bez potrebe dok to vozilo miruje na javnom putu".

Vozači koji krše pravilo će verovatno dobiti kaznu od 20 funti na licu mesta ili obaveštenje o novčanoj naplati do 80 funti.

Piće i vožnja

Pijuckanje vina ili ispijanje nekoliko piva može zvučati zabavno, ali može dovesti do velikih problema za vozače.

U Engleskoj, Velsu i Severnoj Irskoj, vozači mogu da imaju 80 mg alkohola na 100 ml krvi.

Prelazak ove granice će imati velike posledice sa vlasnicima koji će verovatno dobiti krivični dosije i biti će biti diskvalifikovani.

Novčane kazne mogu dostići i do 5.000 funti, dok bi se pod određenim okolnostima mogle izreći zatvorske kazne.

Zaustavljanje za selfi

Prema Lease Loco-u, pravljenje slatkog selfija na putu do "dejta" za Dan zaljubljenih moglo bi se spektakularno obiti o glavu.

Korišćenje telefona za volanom nosi kaznu od 200 funti, dok prekršioci mogu dobiti šest kaznenih poena.

Ovo bi čak moglo biti dovoljno da se neiskusnim učesnicima u saobraćaju koji su položili ispit u poslednje dve godine oduzme dozvola.

Gubitak raspona pažnje

LeaseLoco je objasnio: - Lako je biti uhvaćen u romantiku Dana zaljubljenih, ali držanje za ruke ili ljubljenje tokom vožnje može odvući vašu pažnju sa puta, povećavajući rizik od nesreća. Ako se smatra da značajno narušava vašu sposobnost vožnje, mogli biste biti kažnjeni zbog vožnje bez odgovarajuće pažnje. Ovo nosi kaznu od 100 funti i 3 boda na vašoj dozvoli. Ali ako ometanje dovede do nestalne vožnje ili dovedete sebe ili druge u opasnost, to bi se moglo smatrati opasnom vožnjom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.