PREMINULI NA ISTI DAN - Nebojša Glogovac i njegov otac doživeli tragičnu sudbinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 19:47

PREMINULI NA ISTI DAN - Nebojša Glogovac i njegov otac doživeli tragičnu sudbinu

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac preminuo je noćas.

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, otac proslavljenog glumca Nebojše Glogovca, preminuo je šest godina nakon prerane smrti svog sina. Milovan Glogovac, sveštenik u penziji, uvek je sa puno bola i ljubavi govorio o Nebojši.

"Četrdeset godina sam sahranjivao ljude i pokušavao da im pružim utehu, ali kada se meni desio gubitak, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu", govorio je Milovan Glogovac.

Milovan Glogovac, rodom iz Dramiševa nedaleko od Nevesinja, završio je osnovnu školu pre nego što je upisao bogosloviju "Svetog Save" u Beogradu 1962. godine. Godine 1968. oženio se Milenom, Nebojšinom majkom, sa kojom je osam godina kasnije dobio i ćerku Bojanu.

U jednom intervjuu Milovan Glogovac otvorio je dušu i govorio o najvećem bolu koji roditelj može da doživi.

Sve slike su tu. Žive. Ne znate šta čovek od toga može da izdvoji. Sve je vredno. Sve je deo života. Sve je veza - rekao je prota Milovan Glogovac, ističući snagu molitve kao najbolji lek i terapiju za bol i očajanje.

Milovan Glogovac se prisetio dana pre Nebojšine smrti, opisujući kako je Nebojša bio u lošem stanju nekoliko sati pre smrti.

-  To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je bila stalno sa njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njim. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao. Oko osam uveče Milica nam se javila. Kaže nam: "Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom"... U petak oko dva po ponoći... Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela - ispričao je on tada.

Uprkos svojoj ličnoj tragediji, protojerej-stavrofor Milovan Glogovac ostavio je dubok trag u životima mnogih ljudi, pružajući utehu i nadu kao sveštenik, ali i kao otac Nebojše Glogovca.

Srbija Danas/O.T.
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.