Od predškolaca do penzionera - volonteri Crvenog krsta u Nišu obeležili svoj dan

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2022, 19:24

Od predškolaca do penzionera - volonteri Crvenog krsta u Nišu obeležili svoj dan

Niški Crveni krst obeležio je danas Svetski dan volontera, a iz ove humanitarne organizacije kažu da je preko 200 volontera svakodnevno u akciji. Volonteri poručuju da za njih nema izazova jer sve rade iz ljubavi i pozivaju Nišlije da im se pridruže.

Crveni krst u Nišu ima blizu 3.000 volontera, od kojih je 200 njih svakodnevno na usluzi svojim sugrađanima. Najstariji među njima ima preko 80 godina a najmlađi su predškolci. Sektretar Crvenog krsta u Nišu Sanja Stojanović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zahvalna je volonterima jer, kako kaže, bez njih organizacija ne bi bila uspešna.

Sve organizacije Crvenog krsta imaju profesionalno zaposlene, ali iza nas stoji armija volontera koji nam svakodnevno pomažu u akcijama. Oni su snaga koja nam daje polet da u ovim vremenima izdržimo i da ostvarimo svoju misiju, a to je pomoć onome kome je najpotrebnija - kaže Sanja Stojanović.

U aktivnostima Crvenog krsta postoje programi koji zahtevaju ozbiljnije pripreme, poput delovanja u nesrećama, gde rade iskusni i obučeni ljudi, dok u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, prve pomoći, borbe protiv trgovine ljudima i ostalih humanih vrednosti učestvuju upravo volonteri.

Natalija Nedeljković volonterka je već osam godina i nesebično pomaže drugima. Tokom pandemije koronavirusa pakovala je i delila pakete pomoći za najugroženije a svakodnevno joj se pridružuju novi članovi sa željom da i oni pomognu.

Dobrovoljni rad je prelepa stvari i mislim da bi svako trebalo da bude član neke volonterske organizacije, jer mi dajemo malo a nekima to znači mnogo - naglašava Natalija.

Volonter Uroš Popović humanitarnim radom počeo je da se bavi ove godine i kaže da je već stekao veliko iskustvo zahvaljujući ljudima kojima je okružen.

Ovde su svaki dan nove akcije, promovišemo dobre vrednosti i smatram da je to bitna stvar u današnje vreme. Preporučio bih svima da se priključe Crvenom krstu pre svega zbog dobrih ljudi, što je danas retko - ističe Popović.

Crveni krst u Nišu osnovan je 20. januara 1878. godine i čine ga volonteri različitih zanimanja, interesovanja i socijalnog statusa. Iz organizacije pozivaju sve sugrađane da im se pridruže u humanitarnom radu.
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Bez volontera misija Crvenog krsta je nezamisliva

Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2022

NIŠ.. Crveni krst Srbije je obeležio Međunarodni dan volontera a u obeležavanju ovog, za njih važnog datuma jer su volonteri jedan od stubova u radu ove humanitarne organizacije, pridružio se i Crveni krst Niš. Crveni krst je, inače,  najveća volonterska organizacija u zemlji, a ovegodine...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.