Kladovo: MEĐUNARODNI DAN DEČJE KNJIGE OBELEŽIĆE SE „ĐERDAPSKIM PUSTOLOVINAMA“

Izvor: TimockeVesti.net, 02.Apr.2024, 04:35

Kladovo: MEĐUNARODNI DAN DEČJE KNJIGE OBELEŽIĆE SE „ĐERDAPSKIM PUSTOLOVINAMA“

Kladovo, 2. april – Međunarodni dan knjige za decu obeležava se 2.aprila. Ustanovljen je 1967.godine na osnovu odluke UNESKA kako bi se deci poslala poruka o važnosti razvijanja ljubavi prema pisanoj reči.
Dan knjige za decu proslavlja se na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena, tvorca mnogih bajki koje su obeležile detinjstvo generacija dece širom planete.
Povodom ovog dana Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo u saradnji sa tradicionalnim prijteljima kulture, Javnim preduzećem Nacionalni park „Đerdap“ iz Donjeg Milanovca, priređuje edukativnu radionicu „Đerdapske pustolovine“ za ljubitelje čitanje i čuvare prirode, naše najmlađe korisnike biblioteke.
Druženje je zakazano za utorak, 2. april...
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski dan dečje knjige u Vulkančiću – 50% popusta na odabrana izdanja

Izvor: Domino Magazin, 02.Apr.2024

Drugog aprila, na dan rođenja jednog od najpoznatijih pisaca za decu Hansa Kristijana Andersena, iz čijeg su pera nastale najlepše bajke uz koje smo odrastali, obeležava se Svetski dan dečje knjige. Ovaj značajni praznik Vulkančić proslavlja posebnom akcijom – knjige pune mudrosti i neobičnih...

Nastavak na Domino Magazin...

Međunarodni dan knjige za decu

Izvor: JUGpress.com, 02.Apr.2024

LESKOVAC..Leskovačka Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ obeležila je Međunarodni dan knjige za decu. Ovaj dan se obeležava na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena, tvorca mnogih bajki i pesama koje su obeležile detinjstvo mnogih generacija. Prisutni mališani najpre su mogli da se druže...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.