Danas počinje Sinema siti NAJBOLJE OD FILMSKIH PRVENACA

Izvor: Blic, 25.Jun.2016, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje Sinema siti NAJBOLJE OD FILMSKIH PRVENACA

Ovogodišnji festival Sinema siti (od 25. juna do 2. jula) u Novom Sadu fokusiran je na mlade autore i njihove prve i druge filmove, saopštili su organizatori.

Film koji otvara 9. manifestaciju je ostvarenje izraelskog reditelja Asefa Polonskog „Sedmica i jedan dan“, premijerno prikazan na Kanskom festivalu. U okviru selekcije 360° biće prikazana moderna priča puna ljubavi „Gori, gori, gori“ britanske rediteljke Čanje Baton, zatim neobična skandinavska drama „Roditelji“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danskog reditelja Kristijana Tafdrupa, kao i originalna studija samoće pojedinca „Alojz“, reditelja Tobijasa Nolea.

Tu je i film nagrađen na festivalu u Roterdamu, „Radio snovi“, u režiji višestruko nagrađivanog reditelja Babaka Jalalija, kao i dokumentarac „Zemlja prosvetljenih“, belgijskog autora Pieter-Žan de Pua. U selekciji „Fresh Danube films“ biće prikazano pet filmova, od kojih se dva bave ženskim sazrevanjem - „Žalejka“ i „Otvorena“. „WiNWiN“ je meta-film o kapitalizmu, „S ljubavlju, Evropa“ je dokumentarac koji ispituje ljubavne veze na vrlo realan način, a „Eva Nova“ prikazuje snažnu socijalnu dramu.
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pošto sloboda?

Izvor: SEEcult.org, 25.Jun.2016

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra (INFANT) postavlja u 43. izdanju pitanje cene slobode, koje će od 25. juna do 1. jula u Novom Sadu istražiti kroz deset predstava u selekciji Jelene Kajgo, odnosno  kroz tekstove Šekspira, Tolera, Ibzena, Vegela.. i režije Torbice, Mladenovića,...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.