U Nišu na lečenju 497 osoba, u Srbiji preminule još 4 osobe

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2020, 15:39

U Nišu na lečenju 497 osoba, u Srbiji preminule još 4 osobe

U poslednja 24 sata u Srbiji testirane su 3.194 osobe, a virus korona potvrđen je kod 445 njih, najnovije su informacije koje je saopštio Krizni štab. Ukupno 3.511 pacijent je hospitalizovan, a od toga je 497 obolelih smešteno u Kliničkom centru Niš. U privremenim bolnicama u Nišu, prema poslednjim podacima, boravi 609 ljudi.

Broj pacijenata smeštenih u KC Niš u odnosu na juče uvećan je za 45.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
U starom delu Kliničkog centra je 200 pacijenata, od kojih je 13 na respiratoru, a u novoj zgradi Kliničkog centra Niš smešteno je 297 osoba - rekla je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Kada je reč o privremenim bolnicama u Nišu i tamo se broj uvećava iz dana u dan. U hali "Čair" i hotelu "Centroturist" smešteno je 296 osoba, u studentskom domu Medicinskog fakulteta boravi 217 pacijenata, a u hotelu "Zelengora" u Niškoj Banji njih 96.

Iako je u Nišu uvećan broj zaraženih, Kisić Tapavčević kaže da se ipak ni on, niti druga mesta koja su žarišta, neće zatvoriti i izolovati jer se najveći broj građana ponaša odgovorno.

U Nišu je generalno stabilna epidemiološka situacija, osim širenja virusa u pojedinim ustanovama. Iako smo stalno razmatrali i ovakvu vrstu mera, ipak, gledajući ponašanje ljudi i njihovu odgovornost, u ovom smislu smo smatrali da nije neophodno, makar ć. ovom momentu - rekla je Kisić Tepavčević.

U poslednja 24 sata od posledica izazvanih virusom korona, kaže Kisić Tepavčević, preminule su 4 osobe - tri muškarca i jedna žena, čime se ukupan broj preminulih u Srbiji popeo na 103.

Ona navodi da su ukupno izlečena 443 pacijenta, kao i da je danas 21 osoba iz KC Niš dobila nalaz da je dvostruko negativna.

Najnoviji podatak da je kod 66 testiranih osoba u KC Niš koji više nemaju simptome infekcije kod svih njih test bio negativan - rekla je Kisić.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da se očekuje da se narednih dana iz privremenih bolnica i Kliničkog centra u Nišu otpustiti oko 200 pacijenata.

Kada je reč o zdravstvenim radnicima, od početka pandemije testirano je njih 6.070, a pozitivni testovi bili su za 593 radnika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U KC Niš hospitalizovano 497 pacijenata, na respiratorima 16

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Apr.2020, 10:07

U Kliničkom centru Niš, do 16 časova, 16. aprila, 2020. godine, ukupno je hospitalizovano 497 pacijenata, sa potvrđenim prisustvom korona virusa COVID 19...U starom delu KC Niš, ukupno 200 pacijenata i u novoj zgradi KC Niš 297 pacijenata...Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Vest o stanju ili smrti bližnjih porodice u Nišu dobijale ispred kovid klinika, ubuduće telefonom

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2020

Porodice pacijenata koji su zbog virusa korona na lečenju u Kliničkom centru, informacije o tome u kakvom su zdravstvenom stanju njihovi bližnji dobijali su svakog dana ispred kovid klinika. Dešavalo se i da na ulazu u bolnicu saznaju da im je neko preminuo od virusa. Na insistiranje građana da...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.