U ITALIJI KORONA DIVLJA: Opasnost i dalje visoka, evo koji region uvodi blaže mere

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 11:53

U ITALIJI KORONA DIVLJA: Opasnost i dalje visoka, evo koji region uvodi blaže mere

Čak u sedam regiona mogućnost pogoršanja epidemioloske situacije je izuzetno visoka.

Ove sedmice u Italiji je registrovano 200.000 novozaraženih, gotovo 5.000 umrlih, a u bolnicama je hospitalizovano 34.000 novih inficiranih od kovida-19.

Prema saopštenju Ministarstva zdravlja, u gotovo svim od 20 italijanskih regiona i dve autonomne oblasti rizik od nekontrolisanog širenja korona virusa je i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << visok, a čak u sedam regiona mogućnost pogoršanja epidemioloske situacije je izuzetno visoka.

I pored toga, vlada je na osnovu sedmične analize epidemioloških podataka odlučila da neke regione, kao severnu Lombardiju, prvu po broju zaraženih, a koje su do sada bile u kategoriji "crvenih" i gde su antikovid mere bile na nivou karantina, deklasifikuju u "narandžastu" grupu s blažim merama.

Predsednik Lombardije Atilio Fontana je rekao da "to ne znači početak sezone svi slobodni i sve otvoreno", a vladin naučno-tehnički komitet koji prati epidemiološku situciju naglašava da je i dalje ključno držati distancu, nositi maske i izbegavati okupljanja.

Lekari, putem svojih udruženja, apeluju da se ne ublažavaju antikovid mere jer uprkos usporavanju širenja kovida-19, bolnice su popunjene zaraženima, a odeljenja intenzivne nege na granici svojih mogućnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.