U Domu u Kulini 50 zaraženih koronom, a još 14 novoobolelih u Gerontološkom centru u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2020, 17:09

U Domu u Kulini 50 zaraženih koronom, a još 14 novoobolelih u Gerontološkom centru u Nišu

Prema rezulatatima koji su stigli u toku jučerašnjeg dana, rekla je zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević, u Gerontološkom centru u Nišu još 14 osoba pozitivno je na virus korona, pa je ukupan broj obolelih u ovoj ustanovi 165. Nakon što 2 dana nije bilo informacija koliko je obolelih u Domu za stare u Kulini, epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je virus korona potvrđen kod 35 korisnika i 15 zaposlenih.

Kisić Tepavević nije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << objasnila da li su novozaraženi samo korisnici ili i radnici Gerontološkog, ali je rekla da su svi, iako imaju lake simptome bolesti, na lečenju u niškom Kliničkom centru.

Inicijalno je virus potvrđen kod 151 korisnika i radnika koji rade u ovoj ustanovi i naknadno u toku jučerašnjeg dana kod još 14. Iako velika većina nema ili nikakvih simptoma i znakova bolesti ili imaju blage oblike kliničkog ispoljavanja, sve ove osobe su transportovane u Klinički centar Niš kako bi pratio čitav tok trajanja infekcije i da budu u najboljoj ustanovi ako se desi pogoršanje - rekla je Kisić Tepavčević.

Rezultati su, nakon 2 dana, stigli i za deo testiranih u Domu za smeštaj odraslih u Kulini, a kako je rekao epidemilog Branislav Tiodorović, na virus korona pozitivno je 35 od 299 korisnika Doma i 15 od 202 zaposlenih.

Ukupno je u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji korona potvrđena kod 271 korisnika i 53 zaposlena, a najveći broj su upravo štićenici domova u Nišu.

Podsetimo, zbog nepridržavanja mera za suzbijanje širenja epidemije uhapšen je direktor Gerontološkog centra koji je na saslušanju negirao krivicu.

Osim u ovoj državnoj ustanovi, virus je potvrđen i među korisnicima privatnog doma u Novom Selu, kao i u Domu u Blacu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

TRI SCENARIJA Kako je korona ušla u Gerontološki centar u Nišu gde je zaraženo 165 KORISNIKA

Izvor: Blic, 16.Apr.2020

Broj zaraženih virusom kovid-19 u Gerontološkom centru u Nišu porastao je na 165, nakon što je potvrđeno 14 novih slučajeva, saopštila je danas doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.