Izvor: Radio 021, 05.Apr.2020, 23:00

Stefanović: Svako ko oseća bilo kakav simptom može da ide u zdravstvenu ustanovu, bez obzira na policijski čas

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je 31 pripadnik MUP zaražen novim virusom korona, dok je oko 900 u samoizolaciji.

Stefanović je naveo da je danas među žrtvama korone i pripadnik MUP-a, star 58 godina, koji je u tom poslu bio 34 godine, dodajući da će se država potruditi da pomogne njegovoj porodici.

Prema ministrovim rečima, policija se dobro organizovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od početka epidemije koronavirusa, ističući da bi bilo mnogo više zaraženih policajaca da nisu na vreme preduzete mere.

"Pogranična policija je od početka bila opremljena maskama i rukavicama. Nismo u početku imali dovoljno maski za svih 40.000 ljudi, ali svi oni koji su bili na terenu i u kontaktu sa ljudima, imali su zaštitnu opremu", rekao je Stefanović za Tv Prva.

Ističe da je MUP još u novembru poručio jedan deo maski i rukavica, što i spada u redovnu nabavku.

"Građani koji osećaju tegobe i imaju zdravstvenu potrebu, mogu slobodno potražiti pomoć u bilo koji zdravstvenoj ustanovi u vreme policijskog časa. Generalno svako ko oseća bilo kakav simptom, može da ode u bilo koju zdravstvenu instituciju i da se ne obazire na policijski čas", izjavio je Stefanović, ali je i upozorio građane da im to ne bude izgovor za kretanje tokom zabrane i da se to ne zloupotrebljava.

Stefanović je rekao da će svi koji krše policijski čas biti oštro kažnjavani, ističući da država mora da sankcioniše takve ljude kako bi pokazala onima koji ostaju kod kuće da rade pravu stvar.

"Procenat kršenja policijskog časa je manji nego u prvim danima", rekao je i naveo da se najviše kršenja dešava u Beogradu.

Kaže da će detaljni podaci o policijskom čas koji je trajao od subote u 13 sati biti izneti ujutru, kada se policijski čas završi, i dodao da su pripadnici MUP-a obavljali redovne i vanredne kontrole.

Naveo je da je od subote do danas od ukupnog broja pregledanih vozila u Beogradu, oko 6,5 odsto nije imalo dozvolu za kretanje i da je to nekoliko stotina ljudi.

Stefanović je podsetio da je kazna za kršenje policijskog časa do 150.000 dinara, ako su prekršene mere samoizolacije kazna je i do tri godine zatvora, dok onaj ko je ugrozio nečiji život i do 12 godina zatvora. Ministar je naveo da je do sada izrečeno više zatvorskih kazni za kršenje samoizolacije.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.