ŠOJGU IZNENADIO ORUŽANE SNAGE RUSIJE: Pojavio se niotkuda i uverio se u sposobnost vojske tokom epidemije korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020, 17:57

ŠOJGU IZNENADIO ORUŽANE SNAGE RUSIJE: Pojavio se niotkuda i uverio se u sposobnost vojske tokom epidemije korone

Prema njegovim rečima, vojnici su tokom provere postupali profesionalno, bezbednosni zahtevi su se striktno poštovali, a takođe je obezbeđeno "očuvanje oružja i municije".

Oružane snage Rusije su tokom iznenadne provere pokazale visoke borbene mogućnosti u uslovima pandemije, iako su zbog virusa korona morala da budu uvedena "pojedina ograničenja", izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Uprkos pojedinim ograničenjima u sprovođenju planova za operativnu i borbenu pripremu, koja su povezana sa novom koronavirusnom infekcijom, jedinice i odredi pokazali su visoke borbene mogućnosti eliminisanja pretnji vojnoj bezbednosti Rusije. Iznenadna provera je pokazala da nije dozvoljeno da sposobnosti ruskih oružanih snaga prilikom rešavanja planiranih zadataka budu smanjene - rekao je on.

- Nisu dopušteni slučajevi nanošenja štete državnoj imovini, kao ni negativni uticaji na prirodno okruženje. Praksa sprovođenja iznenadnih provera vojnih okruga, vrsta i rodova ruskih oružanih snaga biće nastavljena - istakao je Šojgu.

Iznenadna provera ruske vojske počela je 17. jula po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina i završila se 21. jula. Učestvovalo je skoro 150.000 vojnika, desetine hiljada borbenih vozila, stotine aviona, helikoptera i bespilotnih letelica, kao i 106 brodova. Uključeni su bili vojnici Južnog i Zapadnog vojnog okruga, vazdušno-desantna vojska, marinci svih flota i Kaspijske flotile.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.