RADNICI IZ KORONA FABRIKE IZBEGLI KARANTIN I POBEGLI NA BALKAN: Uprava se hitno obratila ambasadama

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2020, 11:09

RADNICI IZ "KORONA FABRIKE" IZBEGLI KARANTIN I POBEGLI NA BALKAN: Uprava se hitno obratila ambasadama

Okružne vlasti su u petak naložile karantin.

 Brojni zaposleni nemačkog mesnog koncerna "Tenis", u kojem je korona virusom zaraženo više od 1.000 ljudi, "pobegli" su na Balkan, tvrde nemački mediji.

Okrug Giterslo ima informacije da su zaposleni, koji su poreklom iz Rumunije i Bugarske, otputovali neposredno pre odluke o karantinu nad svim radnicima postrojenja u mestu rada Videnbrik.

- Ustanovili smo pojačanu mobilnost - kažu okružne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasti, dodajući da nije bilo dovoljno vremena da se to spreči.

U postrojenju kompanije "Tenis" u Reda-Videnbriku, najveće klanice u Nemačkoj, zaposleno je oko 6.500 ljudi, od kojih je polovina zaposleno preko subpreduzeća.

Prema podacima kompanije, u "Tenisu" rade ljudi iz 87 nacija, ali najveća grupa su Rumuni i Poljaci, a jedna trećina stranih zaposlenih živi u Nemačkoj.

Šef Kriznog štaba okruga Tomas Kulbuš informisao je ambasade zemalja porekla radnika "Tenisa", a pojedine ambasade su se i same javile da se informišu.

Prethodno je dnevnik "Bild" objavio da su radnici iz Rumunije i Bugarske otputovali, i da je njihova ruta išla preko Austrije i Balkana do zemalja porekla.

Podsetimo, nemački gigant po planu, trebalo bi da otvori farmu svinja u Srbiji.

Juče su mediji preneli da je buknuo korona virus u mesnom koncernu kao i da je zaraženo 1.029 ljudi. Traži se ostavka šefa giganta.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici njemačke klaonice, žarišta korone, "pobjegli" na Balkan

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2020

BERLIN - Brojni zaposleni njemačkog mesnog koncerna "Tenis", u kojem je korona virusom zaraženo više od 1.000 ljudi, "pobjegli" su na Balkan, tvrde njemački mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Uzbuna: Zaraženi radnici kompanije „Tenis“ beže na Balkan

Izvor: Večernje novosti, 22.Jun.2020

U postrojenju kompanije „Tenis“ u Reda-Videnbriku, najveće klanice u Nemačkoj, zaposleno je oko 6.500 ljudi, od kojih je polovina zaposleno preko subpreduzeća Brojni zaposleni nemačkog mesnog koncerna „Tenis“, u kojem je korona virusom zaraženo više od 1.000 ljudi,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.