Predsednik za američki portal: Srbija ne odustaje od evrointegracija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 03:31

Predsednik za američki portal: Srbija ne odustaje od evrointegracija

Iako je Beograd tražio i dobio pomoć od Kine da bi zaštitio svoje građane od epidemije korona virusa, tzv. "korona virus diplomatija" neće uticati na opredeljenje Srbije da se priključi EU, piše predsednik Srbije Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za američki portal US News and World Report.

Prema pisanju Vučića, Srbija je bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnova kritikovana zato što je, kao i sve druge zemlje, tražila pomoć tamo gde je najbrže može dobiti, a dobila je najpre od Kine, a potom i od Rusije, da bi tek nakon toga stigla podrška i iz EU.

U tekstu se podseća da je sredinom marta EU iznenada uvela ograničenja na izvoz vitalne medicinske opreme u zemlje koje nisu članice, što je Srbiju, koja je odavno kandidat za punopravno članstvo u EU, dovelo u situaciju da hitno potraži pomoć na drugoj strani.

Istovremeno, Kina koja je polako izlazila iz epidemije, imala je viškove medicinske opreme i nije uskratila pomoć i stručnu podršku ni Srbiji, ali ni drugim zemljama na tlu Evrope, što je logično s obzirom da se virus munjevito i dramatično širio po svetu, dodaje predsednik Srbije.

Srbija je sa zahvalnošću dočekala kinesku pomoć i stručnjake koji su, naoružani iskustvom iz višemesečne borbe sa virusom u Vuhanu, najbolje mogli da pomognu da se zaustavi širenje smrtonosne zaraze, navodi se u tekstu i dodaje da Srbija neće odstupiti od svojih strateških prioriteta, politike evropskih integracija s ciljem da postane punopravna članica EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić:"Koronavirus diplomatija" neće promeniti put Srbije

Izvor: RTS, 08.Maj.2020

Iako je Beograd tražio i dobio pomoć od Kine da bi zaštitio svoje građane od epidemije koronavirusa to neće uticati na opredeljenje Srbije da se priključi Evropskoj uniji, naveo je predsednik Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za američki portal Ju-Es njuz. ...

Nastavak na RTS...

Vučić:Kina je pomogla Srbiji, ali ne odustajemo od evrointegracija

Izvor: Blic, 08.Maj.2020

Iako je Beograd tražio i dobio pomoć od Kine da bi zaštitio svoje građane od epidemije korona virusa, tzv. "korona virus diplomatija" neće uticati na opredeljenje Srbije da se priključi EU, piše predsednik Srbije Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za američki portal "US News and World Report".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.