Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 23:34

POSVETLELA IM KOSA ZOBG KORONE: Nekoliko žena prijavilo bizarnu promenu - doktori objasnili šta se dogodilo

Ova retka promena se pojavila nakon preležanog virusa korona kod dve žene iz Sankt Peterburga i jedne iz Moskve, navodi ruski portal „Fontanka“.

Svetlija boja kose posle preležanog virusa korona se povezuje sa tim da su neki delovi melanocita, ćelija koje proizvode pigment melanin, podvrgnute bile imunološkom napadu, pretpostavlja ruski triholog (lekar za bolesti kose).

Tridesetdvogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanovnica Sankt Peterburga je otišla kod frizera nakon što je preležala kovid i ispostavilo se da joj se boja kose promenila – posvetlela je za dve-tri nijanse.

- Raste mi svetlija kosa. Frizer je rekao da dužina nove kose odgovara periodu kada sam imala koronu, pritom, ja nikada nisam farbala kosu - tvrdi žena.

Slično se dogodilo i stilisti iz Sankt Peterburga Aleksu koji je otkrio da je njegovoj dvadesetdvogodišnjoj klijentkinji, posle preležanog virusa korona, počela da raste kosa koja je jednu ili jednu i po nijansu svetlija.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.