Najnovija informacija: Ima još zaraženih korona virusom u Vladi Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2020, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najnovija informacija: Ima još zaraženih korona virusom u Vladi Srbije

Državni sekretar za zaštitu životne sredine Branislav Blažić zaražen je korona virusom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislav Blažić zaražen koronavirusom, kao i da je i u samoj zgradi Vlade i sali gde se održavaju sednice bio u kontaktu sa jednim krugom ljudi.

Kako je Dačić rekao, Blažić je iz Kikinde, grada koji je jedan od žarišta epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusa u Srbiji, a pre pojave simptoma dolazio je na posao u Vladu i Ministarstvo i bio u kontaktu sa kolegama.

Dačić je, u gostovanju na televizi Hepi, objasnio da je Blažić prisustvovao sastanku resornog Vladinog odbora, u sali gde se održavaju sednice, a tamo je bio u kontaktu sa ostalim članovima.

Kako su ranije objavili mediji, svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s njim su poslati u izolaciju, dok je Blažić hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Imamo i drugih zaposlenih u Vladi i ministarstvima koji su zaraženi, rekao je Dačić, ne precizirajući o kojem broju se radi.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je i da je doneta odluka da dva puta dnevno avioni Er Srbije idu u evakuaciju naših državljana kojih ima u većem broju na aerodromima u inostranstvu.

U Republici Srbiji trenutno su 303 osobe zaražene korona virusom, a četiri osobe su preminule od posledica zaraze.

Poslednji smrtni slučaj je iz Niša, gde je ginekolog Biljana Natić Ljumović, preminula je od posledica zaraze virusom korona, koja se na respiratoru nalazila od 21. marta.

Dobre vesti su da je ukupno izlečeno 15 pacijenata. Od 54 potvrđena slučaja od poslednjeg izveštaja, njih 27 je hospitalizovano, dok se njih 27 nalazi u kućnim uslovima.

Svim građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, dostupni su brojevi telefona, prema mestu prebivališta, u vremenu od 08 do 22h, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiološka. Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu.

Za bliže informacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne raspolažem informacijama o zaraženima u Vladi Srbije"

Izvor: B92, 25.Mar.2020

Ne raspolažem nikakvim saznanjima, niti je to moj delokrug rada da li ima novozaraženih u Vladi i ministarstvima, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Nastavak na B92...

KORONAVIRUS PRETI ZAPOSLENIMA U NEMANJINOJ 11: Sekretar dolazio zaražen na posao, u Vladi ima još obolelih?

Izvor: Kurir, 25.Mar.2020

Nije im svejedno - Ministri su na nogama nakon otkrića da je činovnik Ministarstva zaštite životne sredine dolazio inficiran u zgradu u kojoj se oni okupljaju

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.