NAJNOVIJI PRESEK PO ŠKOLAMA: Koliko je dece, a koliko nastavnika zaraženo infekcijom korona virusa u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2020, 15:11

NAJNOVIJI PRESEK PO ŠKOLAMA: Koliko je dece, a koliko nastavnika zaraženo infekcijom korona virusa u Srbiji

Kada je reč o zaposlenima u osnovnim školama obolelo je 1.607 njih, dok je u srednjim reč o 648 zaposlenih.

Prema poslednjim podacima, od 30. oktobra do juče obolelo je 1.348 učenika osnovnih i 1.277 đaka srednjih škola.

U predškolskim ustanovama 68 mališana je preležalo ili trenutno ima kovid, dok je zaposlenih - 588.

Iako su brojke pojedinačno gledano nisu nike, procentualno to je i dalje mali broj. Đaci još uvek nisu za razliku od profesora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ostalog osoblja premašili jedan odsto.

Transmisija virusa je, procentualno gledano, najmanje zabeležena u školama, ali problem koji se mora imati u vidu je u činjenici da broj obolelih iz dana u dan raste.

Inače, u prethodnim danima, od kada su se đaci vratili sa mini jesenjeg raspusta, sve više učenika i nastavnika se javljalo sa simptomima korona virusa. Epidemija je doživela eksploziju prethodnih dana, pa su zabrinuti roditelji zbunjeni da li škole treba da ostanu otvorene.

- Deca su bezbedna u školi ako se pravilno kontroliše epidemijsko stanje kada su u pitanju deca. U školi se primenjuju najefikasnije mere zaštite. Deca se najmanje zaražavaju u školi, ali se kovid 19 donosi iz porodica u škole. Prema podacima koje dobijamo svakodnevno iz zdravstvenih ustanova, od 1. septembra pa do sada imali smo oko 1.500 slučajeva kod dece - rekla je juče v. d. direktora "Batuta" Verica Jovanović.

Kako kaže, jedan broj njih je i ozdravio, dok je više slučajeva bilo kod srednjoškolaca.

- Nešto više je bilo kovida-19 kod dece srednjoškolskog uzrasta. Mi ćemo pratiti broj inficiranih i potvrđenih slučajeva kod dece. Mere se primenjuju u školama i njihova primena se prati. Očekujemo da u naredne dve nedelje dođe do boljih rezultata - ukazuje Jovanovićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.