Izvor: Piplmetar.rs, 27.Apr.2023, 01:30

Moćni Jokić novim tripl-dablom razjurio „Vukove“! Denver dobio rivala u polufinalu, ne daju se Bogdan i Atlanta!

Denver je bio surov, na krilima novog tripl-dabla Nikole Jokića, 28 poena, 17 skokova i 12 asistencija slavili su u petom meču i idu u polufinale. Iako je Srbin loše počeo, imao i neuobičajeno loše procente šuta, kada se lomilo postigao je ključnih desetak poena i otvorio vrata pobede. Marej se definitivno vratio u formu iz „mehura“ u Orlandu u korona sezoni. Noćas je brojao do 35, na kraju je bilo dovoljno za konačni >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << trijumf. Entoni Edvards koji je ubacio 29 poena za „Vukove“ je promašio sa sirenom, propala je i poslednja šansa da produže seriju. Timbervulvsi su se držali na poluvremenu, Porter i Jokić promašivali, čak su gosti imali ‘+13, ali kada se zagrejala mašina u nastavku spasa gostima nije bilo. Ovo je peta pobednička serija za tim iz Kolorada u poslednjih pet godina. Majk Meloun je prešao Daga Moa na večnoj listi trenera Denvera, ima 25 pobeda u plej-ofu.
Nikola Jokic ended Timberwolves’ last hopes with a tough basket ✊
pic.twitter.com/Yoqmxf1jRO
— BasketNews (@BasketNews_com) April 26, 2023
Denver ide na Sanse, imaće prednost domaćeg terena. Feniks je protiv desetkovanih Klipersa noćas završio posao, nosio ih je Devin Buker sa 47 poena, u spektakularnoj trećoj četvrtini dao je 25. Klipsi su se dobro držali, vratili se u poslednjoj četvrtini sa -20, imali nekoliko šansi da izjednače u poslednja tri minuta, ali ih je dotukao Durant sa bacanja. KD je broja do 31, Ejton dodao 21 koš i 11 skokova. Goste je skupo koštala treća četvrtina u kojoj su primili 50 poena i iskopali preduboku rupu da bi se vratili. Norman Pauel najbolji kod tima sa Pacifika sa 27 poena, Plamli je odigrao još jedan dobar meč, 20 koševa sa klupe. Loša noć za Vestbruka, 14 poena, kriminalan šut, napravio je ključnu grešku u finišu.
Serija između Sansa i Denvera počinje u subotu u Koloradu.
ICE TRAE WINS IT FOR THE HAWKS 🥶
38 PTS TO FORCE A GAME 6 😱 pic.twitter.com/6BOoEh4ZQz
— NBA (@NBA) April 26, 2023
Atlanta ne odustaje. Napravili su brejk u Bostonu i ostali u igri. Junak Tre Jang, pogodio je trojku u finišu, tri sekunde pre kraja i sačuvao nadu Houksima koji će biti domaćini u šestom meču. Na kraju 38 poena za lidera Arlante koja je bila bez suspendovanog Mareja. Gosti su pogodili 19 trojki, Bogdanović je pogodio tri. Srbin je kao starte odigrao odličan meč, 18 poena, šest skokova, pet asistencija. Kod Bostona Braun protiv tima za koji navija 36 poena, Tejtum 19, nije pogodio sa sirenom iz teške pozicije. Domaći su izgubili +13 i sada će težim putem morati do polufinala. Meč broj 6 je već sutra uveče u Atlanti, ako domaći slave, za vikend ćemo gledati sedmi meč u Bostonu.
Rezultati:
Boston – Atlanta 117:119 (3:2)
Denver – Minesota 112:109

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.