Lebane četvrta opština u Jablaničkom okrugu koja je proglasila vanrednu situaciju

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2020, 16:43

Lebane četvrta opština u Jablaničkom okrugu koja je proglasila vanrednu situaciju

Zbog povećanog broja zaraženih virusom korona poslednjih nekoliko nedelja, lokalni Štab u Lebanu proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji ove opštine.

Ona je proglašena po preporuci Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu koji ocenjuje da je epidemiološka situacija u Lebanu nepovoljna sa tendencijom prelaska u vanrednu.

Od početka epidemije pa do 1. decembra u Lebanu je registrovano 232 slučaja zaraze, a najveći broj obolelih zabeležen je poslednje dve >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nedelje novembra (89), a samo 30. novembra registrovan je 21 slučaj zaraze - saopštavaju iz Štaba.

Štab apeluje na građane da se pridržavaju svih mera i preporuka Kriznog štaba, kao i da se pojača dezinfekcija javnih površina, posebno delova oko zdravstvene ustanove, škola, pijace, javnih preduzeća i na mestima sa većom frekfencijom ljudi.

Podsećaju da je obavezno korišćenje zaštitne maske na pijacama i nošenje maske u javnom prevozu, a apeluje se na stanovništvo da predstojeće slave obeleže u krugu porodice.

Od početka epidemije registrovana su 3 smrtna ishoda izazvana infekcijom kovida 19, kao i 4 smrti za koje se sumnja da su uzrokovana infekcijom novog virusa.

Trenutan broj hospitalizovanih pacijenata iz Lebana u kovid bolnici u Leskovcu je 20, a od toga jedan zaraženi je na respiratoru.

Pre Lebana, vanrednu situaciju proglasilu su u Vlasotinčani, a potom i Medveđa i Leskovac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.