U Sremu 2698 aktivnih slučajeva korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 14:42

U Sremu 2698 aktivnih slučajeva korona virusa

U Sremu je sa jučerašnjim danom broj registrovanih aktivnih slučajeva korona virusaje 2698, te je situacija i dalje vanredna sa blagom tendencijom pogoršanja u pojedinim opštinama, kažu iz regionalnog Zavoda za javno zdavlje. Irig, Ruma i Pećinci, predstavljaju opštine sa najvećom stopom novoobolelih na dnevnom nivou. U Kovid centru mitrovačke bolnice hospitalizovana su 199 pacijenta, a od tog broja 24-oro je na respiratorima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Epidemiološka situacija u Sremu je i dalje vanredna, te kompatibilna sa situacijom u Vojvodini, kažu iz regionalnog Zavoda za javno zdravlje. Broj novoobolelih u Sremskoj Mitrovici je konstantan i kreće se između 30 i 40 lica dnevno, dok pojedine opštine beleže veću stopu zaražavanja na dnevnom nivou, ističe doktorka Nada Zec Petković.

Broj aktivnih slučajeva po opštinama i gradovima u Sremu zaključno sa jučerašnjim danom je sledeći:

Prvi put nakon nekoliko dana broj pacijenata u mitrovačkoj bolnici je ispod 200 pacijenata, kaže doktor Malobabić. Trenutno je hospitalizovano 199 pacijenata od kojih je 127 -oro poztivno na korona virus, a 24-oro je na respiratoru. Kako je istako doktor Malobabić, otvoreno je još jedno odeljenje u prizemlju internističkog sektora, gde će biti smešteni kovid negativni pacijenti sa upalom pluća.

U poslednjih 5 dana povećan je broj kontrolnih pregleda u 7. zdravstvenoj ambulanti, što je veoma pozitivno, istakli su iz Doma zdravlja. U protekla 24 časa broj prvih pregleda je bilo 122, dok je urađeno kontrolnih 177.

Od danas 7. zdravstvena ambulanta je umrežena u jedinstveni informacioni sistem, tako da može direktno da očitava rentgenske snimke i laboratorijske analize, bez dodatnog čekanja, što je olakšica za sve pacijente.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna situacija uvedena i u opštini Lebane

Izvor: Danas, 02.Dec.2020

Štab za vanredne situacije opštine Lebane danas je odučio da proglasi vanrednu situaciju na celoj teritoriji te opštine zbog povećanog broja zaraženih od korona virusa prethodnih dana, objavljeno na opštinskom sajtu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.