Izvor: Radio 021, 03.Dec.2020, 08:02

U Kuli proglašena vanredna situacija

U opštini Kula proglašena je vanredna situacija zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je jedan od osnovnih motiva za uvođenje vanredne situacije problem velikog broja starijih građana koji su oboleli od korona virusa i leče se u kućnim uslovima.

"Oni ne mogu da imaju uslugu geronto domaćica, jer one opslužuju zdrave i potencijalno bi ih ugrozili. Kroz vanrednu situaciju, obezbedićemo dodatna sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se angažuju dodatna lica i da se opreme za tu vrstu korisnika i da tu vrstu usluga počnemo da vršimo", rekao je Miljanić.

Predsednik je dodao da će na dnevnom nivou pratiti potrebe građana i tako uvoditi nove mere. On je dodao da je broj obolelih u opštini Kula dosta veliki.

"Kroz oštrije mere pokušaćemo da smanjimo broj obolelih i da se smanji pritisak na zdravstveni sistem, jer smo svedoci da su i naša ambulanta i bolnice u okolini prenapregnute", naveo je Miljanić.

Još je istakao da radno vreme ostaje kao i do sad, kao i rad škola i vrtića, a da će se pratiti situacija i ukoliko bude neophodno, mere će se korigovati na dnevnom nivou.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u opštini Kula je 416 lica inficiranih korona virusom.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.